مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو تا به امروز به صورت بهبودي كامل وجود نداشته است. تا به حال براي درمان اسكيزوفرني روش‌هاي زيادي به كار گرفته شده كه هر كدام تا حدودي توانسته‌اند عوارض بيماري را كنترل كنند، اما هيچ كدام به عنوان درمان قطعي اسكيزوفرني معرفي نشده‌‌اند، با اين حال شدت بيماري به قدري است كه اگر تحت درمان قرار نگيرد، بيمار و حتي خانواده از زندگي روزمره خود مي‌مانند. بنابراين حتما بايد براي درمان به متخصص مراجعه كرد. درمان‌هاي دارويي با هدف كاهش علائم و درمان‌هاي غيردارويي با هدف بالا بردن عملكرد بيمار ارائه مي‌شود.

منبع: درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو

درمان اسكيزوفرني چگونه است؟

اسكيزوفرني يكي از اختلالات مزمن است كه باعث قطع ارتباط بيمار با دنياي واقعي مي‌شود. همچنين اين بيماري بر توانايي هاي شناختي  عاطفي فرد تاثيرات قابل توجهي مي‌گذارد. افرادي كه به اين بيماري مبتلا هستند، دوره هايي مانند هذيان، روان پريشي، توهم، پرسش و پاسخ را تجربه مي‌كنند. تا به امروز هيچ روش قطعي براي درمان اسكيزوفرني به وجود نيامده است. اما با كمك روش هايي مانند روان درماني و دارو درماني، مي‌توانند نشانه هاي اين افراد را كاهش دهند. براي كسب اطلاعات بيشتر جهت درمان اسكيزوفرني تا انتهاي مقاله همراه باشيد.

شروع درمان با شناخت نشانه‌هاي اسكيزوفرني

براي اينكه فرايند درمان اسكيزوفرني شروع شود. بيماران و خانواده‌هاي آن‌ها بايد از علائم اين اختلال آگاهي داشته باشند. متخصصان در تعريف اسكيزوفرنيا آن را به عنوان يكي از شديدترين اختلالات روانشناختي معرفي مي‌كنند كه منجر به علائم روانپريشي مي‌شود. از جمله علائمي كه در طي بيماري بروز مي‌يابند عبارتند از.

🔹 هذيان ( داشتن باورهاي غلط و مقاوم در برابر هرگونه استدلال)

🔹 توهم (براي مثال شنيدن يا ديدن چيزهايي كه وجود خارجي ندارند)

🔹گفتار آشفته (مثل بي ربط گويي و از شاخه اي به شاخه ديگر پريدن در گفتگو)

🔹 رفتار آشفته و كاتاتونيك

🔹 علائم منفي مثل بي ارادگي و از دست دادن علاقه

درمان اسكيزوفرني با دارو

استفاده از داروها در خط اول اول درمان اسكيزوفرني قرار دارند. در همين راستا اگر كسي علائم روانپريشي ذكر شده در بالا را از خود نشان مي‌دهد، بايد پيش از هرچيز به يك روانپزشك مراجعه نمايد. روانپزشك اغلب درمان را با داروهاي آنتي سايكوتيك آغاز مي‌كند. از جمله اين داروها مي‌توان به هالوپريدول، كلرپرومازين، تيوريدازين، رسپريدون، زيپراسيدون، الانزاپين، كوئتياپين و كلوزاپين اشاره كرد. داروهاي آنتي سايكوتيك علائمي نظير توهم و هذيان را كنترل كرده و بيمار كمك مي‌كنند تا ارتباط واقع بينانه‌تري با دنياي پيرامون خود برقرار كند.

درمان اسكيزوفرني به وسيله الكتروشوك (ECT)

يكي از روش هاي درماني در درمان اسكيزوفرني، الكتروشوك است. در مواردي كه علائم اسكيزوفرني شديد و مقاوم به درمان هستند، متخصصان استفاده از الكتروشوك را در دستور كار قرار مي‌دهند. در اين روش درماني يكسري الكترود بر روي جمجمه بيمار قرار مي‌گيرند، سپس به كمك بيهوشي عمومي جريان خفيفي از شوك الكتريكي به مغز وارد مي‌شود. محققان هنوز نمي‌دانند كه مكانيسم اثربخشي اين روش دقيقا به چه صورت است، اما به طور كل بر اين باورند كه شوك الكتريكي مي‌تواند سطح برخي انتقال دهنده‌هاي مغزي كه مسئول بروز علائم روانپريشي و مشكلات خلقي هستند را تغيير دهد و به اين ترتيب به كنترل روند بيماري كمك نمايد.

درمان هاي غيردارويي و دارويي اسكيزوفرني مكمل يكديگر هستند و با تلفيق هردو مي‌توان بيمار را در طيف سلامت نگه داشت.

درمان اسكيزوفرني به كمك روان درماني 

پژوهش‌ها نشان مي‌دهند بيماراني كه در كنار درمان‌هاي دارويي از روان درماني هم براي درمان اسكيزوفرني بهره مي‌گيرند؛ اغلب پيش آگهي بهتري دارند و سير بيماري در آن ها خوش‌خيم‌تر است. براي روان درماني مبتلايان به اسكيزوفرني از روش‌ها و رويكردهاي مختلفي استفاده مي‌شود كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

📌 روان درماني فردي

يكي از روش هاي درماني در درمان اسكيزوفرني، روان درماني فردي است. در روان درماني فردي درمانگر بيش از هرچيز به بيمار كمك مي‌كند تا با افكار و احساسات خود كنار بيايد. در همين راستا آموزش‌هايي را در مورد بيماري اسكيزوفرني و علائم آن به بيماران ارائه مي‌دهد. و به او ياري مي‌رساند تا بتواند تفاوت بين واقعيت و خيال را از هم تشخيص دهد.

📌 روان درماني شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري براي درمان اسكيزوفرني، بيش از هرچيز روي افكار مراجع، اصلاح باورهاي غلط و آموزش برخي تكنيك‌هاي رفتاري براي كنار آمدن با شرايط جديد تاكيد مي‌شود.  وقتي بيمار به اسكيزوفرني مبتلا است درمانگر شناختي رفتاري به او كمك مي‌كند تا با توهم‌ها و صداهايي كه در سرش وجود دارد، كنار بيايد و به نوعي آن‌ها را مديريت كند. براي اين كار درمانگر به بيمار مي‌آموزد كه عوامل تشديد كننده بيماري خود را بشناسد و با دوري از آن‌ها از دوره‌هاي عود پيشگيري نمايد. مطالعات پژوهشي بيانگر اين نكته مهم هستند كه تركيب دارو درماني و روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري مي‌تواند اثرات درماني را دو چندان كند.

📌 روان درماني با رويكرد مهارت آموزي

در اين رويكرد براي درمان اسكيزوفرني، تمركز اصلي درمانگر بر ارتقاي مهارت‌هاي اجتماعي و بهبود تعاملات بيمار است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد آن دسته از مبتلايان به اسكيزوفرني كه داراي علائم منفي هستند و به مرور انزواي اجتماعي شديدي را تجربه مي‌كنند، اغلب سير بيماري وخيم‌تري دارند. از همين رو مهارت آموزي در اين زمينه و پيوند دادن بيمار با محيط اطراف مي‌تواند نقش بسزايي در پيش آگهي مثبت اسكيزوفرني داشته باشد.

📌 اسكيزوفرني با گروه درماني

گروه درماني از ديگر روش ها براي درمان اسكيزوفرني است. بسياري از متخصصين به خصوص در بيمارستان‌ها براي بهبود علائم در بيماران مبتلا به اسكيزوفرني از گروه درماني كمك مي‌گيرند. در گروه درماني بيمار در تعامل با كساني قرار مي‌گيرد كه مشكلاتي مشابه با خودش دارند. قرار گيري در گروه اين فرصت را به بيماران مي‌دهد كه نوعي حمايت اجتماعي براي خود فراهم كنند و بتوانند مهارت‌هاي اجتماعي آسيب ديده خود را بهبود ببخشند.

📌 درمان اسكيزوفرني با خانواده درماني

دانش شما در مورد روانپريشي و اسكيزوفرني مي‌تواند به دوست يا يكي از اعضاي خانواده كه به اين اختلال مبتلا هستند كمك كند. تحقيقات نشان مي‌دهد افراد مبتلا به اسكيزوفرني كه داراي سيستم حمايتي قوي هستند نسبت به بيماراني كه از جانب اطرافيان حمايت نمي‌شوند، عملكرد بالاتري دارند. در نتيجه درمانگران جلساتي را به آموزش خانواده‌ها و افزايش آگاهي در مورد اسكيزوفرني اختصاص مي‌دهند. براي كمك و درمان اسكيزوفرني، از روش ديگري مانند خانواده درماني استفاده مي‌شود.

📌 درمان با آر تي ام اس

روش آر تي ام اس از جديدترين روش ها براي درمان اسكيزوفرني است. در اين روش درمان علائم منفي بسيار موثر است. كه با فركانس بالا، توهمات شنيداري اسكيزوفرني به شيوه قابل توجهي كاهش مي‌يابد.

براي درمان اسكيزوفرني به كدام متخصص بايد مراجعه كنيم؟

با بروز نشانه هاي توهم و هذيان، خانواده و اطرافيان متوجه خواهند شد كه كسي به اسكيزوفرني مبتلا است. در اين شرايط حتما بايد فرد مبتلا را به بيمارستان اعصاب و روان ببريد و يا نزد روانپزشك ببريد. در اين شرايط روند درمان اسكيزوفرني همراه با دارو است. اما دارو عوارض خود را دارد و هر زمان كه قطع شود؛ درمان متوقف مي‌شود و نشانه ها به مرور شدت مي‌گيرد.

براي درمان اسكيزوفرني در طولاني مدت حتما روان درماني را بايد ادامه دهيد. زيرا روان درماني همراه با دارو درماني پاسخگويي بهتري دارد. در روان درماني فرد مهارت هاي ارتباطي را آموزش مي‌بيند و نشانه ها هميشه در حد كم است.

كلام آخر

درمان اسكيزوفرني از جمله درمان هاي سخت و جدي است كه هرگز درمان قطعي ندارند. به همين دليل درمان اين اختلال تنها به منظور كاهش نشانه ها است. زماني كه نشانه هاي توهم و هذيان زياد باشد، اطرافيان فرد به شدت اذيت مي‌شوند. به همين دليل بايد حتما درمان اسكيزوفرني را جدي بگيريد. و براي درمان از متخصص روانشناس و روانپزشك كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان اسكيزوفرني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

بيمار اسكيزوفرني تا چه مدت بايد تحت درمان باشد؟

همان طور كه گفته شد اسكيزوفرني درمان قطعي ندارد و براي بهبود آن تنها روي كنترل علائم تاكيد مي‌شود. در نتيجه بيمار بايد همواره تحت نظر متخصص باشد. قطع كردن داروها يا جلسات رواندرماني مي‌تواند منجر به عود علائم روان پريشي شده و آثار جبران ناپذيري را براي بيمار به همراه بياورد.

منبع: درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/3  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

تا به حال براي درمان اسكيزوفرني روش‌هاي زيادي به كار گرفته شده كه هر كدام تا حدودي توانسته‌اند عوارض بيماري را كنترل كنند، اما هيچ كدام به عنوان درمان قطعي اسكيزوفرني معرفي نشده‌‌اند، با اين حال شدت بيماري به قدري است كه اگر تحت درمان قرار نگيرد، بيمار و حتي خانواده از زندگي روزمره خود مي‌مانند. بنابراين حتما بايد براي درمان به متخصص مراجعه كرد. درمان‌هاي دارويي با هدف كاهش علائم و درمان‌هاي غيردارويي با هدف بالا بردن عملكرد بيمار ارائه مي‌شود. 

منبع : درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو

شروع درمان با شناخت نشانه‌هاي اسكيزوفرني 

براي اينكه فرايند درمان اسكيزوفرني شروع شود. بيماران و خانواده‌هاي آن‌ها بايد از علائم اين اختلال آگاهي داشته باشند. متخصصان در تعريف اسكيزوفرنيا آن را به عنوان يكي از شديدترين اختلالات روانشناختي معرفي مي‌كنند كه منجر به علائم روانپريشي مي‌شود. از جمله علائمي كه در طي بيماري بروز مي‌يابند عبارتند از:

  • هذيان ( داشتن باورهاي غلط و مقاوم در برابر هرگونه استدلال)
  • توهم (براي مثال شنيدن يا ديدن چيزهايي كه وجود خارجي ندارند)
  • گفتار آشفته (مثل بي ربط گويي و از شاخه اي به شاخه ديگر پريدن در گفتگو)
  • رفتار آشفته و كاتاتونيك
  • علائم منفي مثل بي ارادگي و از دست دادن علاقه

 

بيشتر بخوانيد : نشانه هاي بيمار اسكيزوفرني

 

درمان اسكيزوفرني با دارو 

استفاده از داروها در خط اول اول درمان اسكيزوفرني قرار دارند. در همين راستا اگر كسي علائم روانپريشي ذكر شده در بالا را از خود نشان مي‌دهد، بايد پيش از هرچيز به يك روانپزشك مراجعه نمايد. روانپزشك اغلب درمان را با داروهاي آنتي سايكوتيك آغاز مي‌كند. از جمله اين داروها مي‌توان به هالوپريدول، كلرپرومازين، تيوريدازين، رسپريدون، زيپراسيدون، الانزاپين، كوئتياپين و كلوزاپين اشاره كرد. داروهاي آنتي سايكوتيك علائمي نظير توهم و هذيان را كنترل كرده و بيمار كمك مي‌كنند تا ارتباط واقع بينانه‌تري با دنياي پيرامون خود برقرار كند.

درمان اسكيزوفرني به وسيله الكتروشوك (ECT)

در مواردي كه علائم اسكيزوفرني شديد و مقاوم به درمان هستند، متخصصان استفاده از الكتروشوك را در دستور كار قرار مي‌دهند. در اين روش درماني يكسري الكترود روي جمجمه بيمار قرار مي‌گيرند، سپس به كمك بيهوشي عمومي جريان خفيفي از شوك الكتريكي به مغز وارد مي‌شود. محققان هنوز نمي‌دانند كه مكانيسم اثربخشي اين روش دقيقا به چه صورت است، اما به طور كل بر اين باورند كه شوك الكتريكي مي‌تواند سطح برخي انتقال دهنده‌هاي مغزي كه مسئول بروز علائم روانپريشي و مشكلات خلقي هستند را تغيير دهد و به اين ترتيب به كنترل روند بيماري كمك نمايد.

درمان هاي غيردارويي و دارويي اسكيزوفرني مكمل يكديگر هستند و با تلفيق هردو مي‌توان بيمار را در طيف سلامت نگه داشت.

درمان اسكيزوفرني به كمك روان درماني

پژوهش‌ها نشان مي‌دهند بيماراني كه در كنار درمان‌هاي دارويي از روان درماني هم براي بهبود اسكيزوفرنيا بهره مي‌گيرند؛ اغلب پيش آگهي بهتري دارند و سير بيماري در آن ها خوش خيم‌تر است. براي روان درماني مبتلايان به اسكيزوفرني از روش‌ها و رويكردهاي مختلفي استفاده مي‌شود كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

1- روان درماني فردي

در روان درماني فردي درمانگر بيش از هرچيز به بيمار كمك مي‌كند تا با افكار و احساسات خود كنار بيايد. در همين راستا آموزش‌هايي را در مورد بيماري اسكيزوفرني و علائم آن به بيماران ارائه مي‌دهد و به او ياري مي‌رساند تا بتواند تفاوت بين واقعيت و خيال را از هم تشخيص دهد.

2- روان درماني شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري بيش از هرچيز روي افكار مراجع، اصلاح باورهاي غلط و آموزش برخي تكنيك‌هاي رفتاري براي كنار آمدن با شرايط جديد تاكيد مي‌شود.  وقتي بيمار به اسكيزوفرني مبتلا است درمانگر شناختي رفتاري به او كمك مي‌كند تا با توهم‌ها و صداهايي كه در سرش وجود دارد، كنار بيايد و به نوعي آن‌ها را مديريت كند. براي اين كار درمانگر به بيمار مي‌آموزد كه عوامل تشديد كننده بيماري خود را بشناسد و با دوري از آن‌ها از دوره‌هاي عود پيشگيري نمايد. مطالعات پژوهشي بيانگر اين نكته مهم هستند كه تركيب دارو درماني و روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري مي‌تواند اثرات درماني را دو چندان كند.

3- روان درماني با رويكرد مهارت آموزي

در اين رويكرد تمركز اصلي درمانگر بر ارتقاي مهارت‌هاي اجتماعي و بهبود تعاملات بيمار است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد آن دسته از مبتلايان به اسكيزوفرني كه داراي علائم منفي هستند و به مرور انزواي اجتماعي شديدي را تجربه مي‌كنند، اغلب سير بيماري وخيم‌تري دارند. از همين رو مهارت آموزي در اين زمينه و پيوند دادن بيمار با محيط اطراف مي‌تواند نقش بسزايي در پيش آگهي مثبت اسكيزوفرني داشته باشد.

4- درمان اسكيزوفرني با گروه درماني

بسياري از متخصصين به خصوص در بيمارستان‌ها براي بهبود علائم در بيماران مبتلا به اسكيزوفرني از گروه درماني كمك مي‌گيرند. در گروه درماني بيمار در تعامل با كساني قرار مي‌گيرد كه مشكلاتي مشابه با خودش دارند. قرار گرفتن در گروه اين فرصت را به بيماران  مي‌دهد كه نوعي حمايت اجتماعي براي خود فراهم كنند و بتوانند مهارت‌هاي اجتماعي آسيب ديده خود را بهبود ببخشند.

5- درمان اسكيزوفرني با خانواده درماني 

دانش شما در مورد روانپريشي و اسكيزوفرني مي‌تواند به دوست يا يكي از اعضاي خانواده كه به اين اختلال مبتلا هستند كمك كند. تحقيقات نشان مي‌دهد افراد مبتلا به اسكيزوفرني كه داراي سيستم حمايتي قوي هستند نسبت به بيماراني كه از جانب اطرافيان حمايت نمي‌شوند، عملكرد بالاتري دارند. در نتيجه درمانگران جلساتي را به آموزش خانواده‌ها و افزايش آگاهي در مورد اسكيزوفرني اختصاص مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بيمار اسكيزوفرني تا چه مدت بايد تحت درمان باشد؟

همان طور كه گفته شد اسكيزوفرني درمان قطعي ندارد و براي بهبود آن تنها روي كنترل علائم تاكيد مي‌شود. در نتيجه بيمار بايد همواره تحت نظر متخصص باشد. قطع كردن داروها يا جلسات رواندرماني مي‌تواند منجر به عود علائم روان پريشي شده و آثار جبران ناپذيري را براي بيمار به همراه بياورد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 

 

منبع : درمان اسكيزوفرني با دارو و بدون دارو

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/23  ] [ ۱۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 7
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب